Whitepaper: Implementing the 2+1 Backup Strategy for Kubernetes Environments

Your starting point for implementing a solid backup strategy in Kubernetes using Open-Source tooling

kubernetes backup whitepapers
2024-08-21
Thomas Kooi

Vandaag kunnen wij je onze nieuwste Whitepaper: Implementeren van de 2+1 Back-up Strategie voor Kubernetes Omgevingen presenteren! In deze whitepaper bespreken we hoe je open-source tools kunt gebruiken om een 2+1 back-up strategie te implementeren, waardoor je meerdere lagen van redundantie creëert, het risico op volledig dataverlies aanzienlijk vermindert en bedrijfscontinuïteit waarborgt.

Open-Source Oplossingen voor Kubernetes Back-ups

Er zijn verschillende Open Source oplossingen beschikbaar voor het implementeren van je eigen Kubernetes back-up strategie. We hebben deze onderverdeeld in twee categorieën: Algemene Back-up Oplossingen, die generieke back-ups bieden voor opslagsystemen, en systeemgespecialiseerde back-ups die specifiek zijn ontworpen voor bijvoorbeeld databases zoals PostgreSQL.

Een algemene back-up oplossing is in staat om een back-up te maken van vrijwel elk volume in Kubernetes. Om dit te bereiken zijn er meerdere Open-Source oplossingen beschikbaar. We zullen enkele veelgebruikte oplossingen binnen het Kubernetes-ecosysteem bespreken in onze whitepaper. Naast algemene back-up strategieën is het cruciaal om systeem-specifieke back-up tools te implementeren voor databases zoals PostgreSQL en MySQL. Deze tools zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke vereisten en complexiteiten van databasebeheer, waarbij ze de dataintegriteit, consistentie en herstel waarborgen.

Toegang tot de whitepaper

Je kunt de volledige whitepaper op onze website bekijken via de onderstaande link.

Lees de volledige whitepaper (Gratis)


1 min read
Share this post:

Related posts